Over Karin

Over Karin Hartevelt

Karin Hartevelt

 

 

Onderstaand gedicht heb ik zelf geschreven, nadat ik zelf mijn hypnotherapie sessies had afgerond.

“Ik heb van mijn last een gouden rugzak gemaakt.
Deze draag ik omdat hij mijn ziel heeft geraakt.
Mijn blik ging omhoog, de lucht klaarde op.
Ik voel mij een rijker mens en geniet weer volop.”

Ik ben Karin Hartevelt (1970), erkend therapeut, gescheiden en moeder van twee geweldige zoons. Ik wandel graag met mijn hond, mediteer en doe vooral dingen die mij blij maken.

Sinds 2006 help ik mensen met verschillende klachten via mijn praktijk voor Hypnotherapie in Zeewolde. Mijn specialiteit is overspannenheid, burn-out en angsten.

Hoe een nuchtere Hollandse Hypnotherapeut werd

Hoe ben ik als nuchtere Hollandse met beide benen op de grond in de wereld van hypnose terechtgekomen? Een terechte vraag.

In 1999 kreeg ik te maken met veel heftige emoties in mijn leven. Ik kreeg een motorongeluk waardoor ik een deel van mijn linkerbeen kwijtraakte, ik kwam in een scheiding terecht, dreigde tegelijkertijd mijn baan te verliezen en raakte thuis flink overprikkeld door burengerucht. Het was een zware periode, waarin ik na een flinke zoektocht met lichamelijke en mentale klachten bij een hypnotherapeut terecht kwam. De hypnotherapeut wist mij uit mijn hoofd te halen en door eindelijk echt te luisteren naar mijn lichaam was ik in staat om al die emoties te verwerken. Omdat dit voor mij zo goed heeft geholpen, besloot ik om de 3-jarige opleiding voor Hypno- en Regressietherapie bij TranceArt Academie te volgen.

In 2020 kreeg ik een burn-out. Deze heeft zeker 2 jaar geduurd. Mijn lichaam viel letterlijk stil. Ik kon niet meer en lag futloos op de bank. Ik heb in die tijd zelfs ‘uit het niets’ een paniekaanval gehad. Ik werd gedwongen om naar mezelf te kijken. Een ingrijpend proces van oude overtuigingen en patronen loslaten. Ook kijken naar normen en waarden van mijn familie en de maatschappij kritisch onder de loep nemen. Vraagstukken als past dit wel bij mij, ben ik dit wel? Maar ook wie ben ik nu en wat heb ik hier te doen? In mijn geval leren grenzen stellen en nee durven zeggen tegen anderen en ja leren zeggen tegen mezelf!

De Gouden Rugzak

Ik heb ontdekt dat ieder mens een spreekwoordelijke rugzak heeft. Vol met unieke, eigen ervaringen. Zowel positieve als negatieve. Ik ben er van overtuigd dat iedereen ook de capaciteiten in zijn rugzak heeft om zichzelf te helen en te groeien in hun eigen proces. Maar soms lukt dat niet zelf en heb je daar wat steun en begeleiding bij nodig. Ik vind het een eer om jou hierin te mogen begeleiden.

Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen? Dat kan in een gratis kennismakingsgesprek. Je bent van harte welkom.

Hartelijke groet,

Karin Hartevelt

Karin Hartevelt

Karin Hartevelt

Erkend door:

NBVH logo