Angst- en Paniekaanvallen

Hypnotherapie

Angst- en Paniekaanvallen

Als je last hebt van angst- of paniekaanvallen, herken je vast de onderstaande klachten:

Na de angst- of paniekaanval kun je nog fysiek natrillen of in huilen uitbarsten.

Jouw angsten en de angst voor nieuwe paniekaanvallen beheersen je leven. Je wilt er graag vanaf, maar hoe? Hypnotherapie kan helpen.

Hulp bij angsten:

PTSS (post traumatische stress stoornis), traumatische klachten.

 

Na een traumatische ervaring zoals een medische ingreep, overval, verkrachting, overleven van een (natuur)ramp, overlijden van een dierbare, etc. kun je de klachten krijgen:

Hypnotherapie kan helpen bij het verminderen van deze traumatische angstklachten waardoor je weer meer rust, ruimte en plezier ervaart in je leven.

Paniekaanvallen en paniekstoornis

Onder paniekaanvallen of een paniekstoornis wordt verstaan:

Fobieën

Een fobie is een angststoornis waarbij je enorm bang bent voor bepaalde dingen, dieren, plaatsen, kleine ruimtes, liften, onweer, vliegen, harde geluiden, injecties, bloed, overgeven, etc. Vaak in situaties waar geen feitelijk aanwijsbaar gevaar is.

Sociale angst/fobie

Ben jij bang voor sociale contacten, bang om jezelf in het openbaar, of in groepen belachelijk te maken? En krijg je hierdoor angst- of paniekaanvallen? Dan kan er sprake zijn van een sociale angst of fobie.

Jij:

Je gaat hierdoor sociale situaties vermijden waarin je mogelijk kritiek kunt krijgen of iets kunt doen waarvoor je je schaamt. En voor het ontwijken van deze situaties schaam je je misschien ook. Terwijl je je op sociaal gebied zo graag relaxter zou willen voelen.

Hypnotherapie kan helpen bij het aanpakken van je angsten.

Hoe kan hypnotherapie helpen?

Hypnotherapie kan helpen bij het verminderen van angst- en paniekaanvallen. Hoe zit dat? Angst is een reactie van je onderbewuste. Daarom ligt de oplossing ook in het onderbewuste. Hypnotherapie werkt direct met het onbewuste en daarom is het effectief om je angst te kunnen overwinnen.

Jij bent meer dan je angst alleen. Lichaam en geest vormen een geheel en ze beïnvloeden elkaar. Je gedachten hebben invloed op hoe je je voelt.

Wanneer we werken met angst en paniekgevoelens is het heel belangrijk dat er een veilige plek is. We gaan op zoek naar hulpbronnen en manieren om met de angstgevoelens om te gaan, zonder dat je wordt overspoeld. We werken met het onderbewuste en achterhalen wanneer de angst is ontstaan, om zo toe te werken naar het loslaten van de angst.

Werkwijze: hoe ziet een therapie traject eruit?

Na een gratis kennismakinggesprek en een uitgebreide intake begeleid ik je in een maatwerk traject. We zien elkaar meestal 1 keer per 2 weken. Met hypnose (trance) kun je in korte tijd goede resultaten bereiken. Vaak zijn 3 tot 10 sessies al voldoende.

Contact

Wil je eens praten over je angst, fobie, of paniekaanvallen en kijken wat ik voor je kan betekenen? Bel of mail voor een gratis kennismakingsgesprek. Eventueel is een huisbezoek ook mogelijk. We kijken dan of het van beide kanten klikt en er een wederzijds vertrouwen is om succesvolle therapie in te zetten voor het oplossen van je angsten. Stuur een e-mail via het contactformulier of bel me op 06-15218421.

Karin Hartevelt

Karin Hartevelt

Erkend door:

NBVH logo