Depressie en depressieve gevoelens

Hoe ontstaat een depressie?

Depressie en depressieve gevoelens zijn erg vervelend. Steeds maar heb je negatieve gedachten. Bijvoorbeeld gedachten en gevoelens van “ik kan niet, het lukt mij niet of ik mag er niet zijn”. Deze zorgen ervoor dat je niet meer in actie kunt komen, depressief,  somber en lusteloos bent en een neerslachtig gevoel hebt.

Maar er zijn veel meer symptomen zoals: trager worden in denken of bewegen, slaap- en/of eetproblemen, een negatief zelfbeeld, sneller geïrriteerd, gevoelens van machteloosheid, wanhoop of angst, soms zelfs denken aan zelfdoding. Een depressie heb je officieel als je voortdurend in een neerslachtige stemming bent, die langer dan twee weken duurt en die niet vanzelf verdwijnt.

Hoe doorbreek je een depressie?

Negatieve gedachten kosten zo veel energie. Hoe doorbreek je dit patroon, dat al lang in je systeem zit?

We gaan op zoek naar de oorzaak van de depressie. Dit levert, naast het loslaten van de bijbehorende emoties, inzichten op. Daarna is het mogelijk om oude (belemmerende) overtuigingen los te laten en deze in positieve zin te veranderen. Voordat we dit proces ingaan, start ik met (mindfulness) oefeningen om je energielevel op te hogen naar een niveau die groot genoeg om de diepte in te kunnen gaan.

Contact

Wil je eens praten over je depressie en kijken wat ik voor je kan betekenen? Bel of mail voor een gratis kennismakingsgesprek. We kijken dan of het van beide kanten klikt en er een wederzijds vertrouwen is om succesvolle therapie in te zetten voor het oplossen van je depressie. Stuur een e-mail via het contactformulier of bel me op 06-15218421.