Traumaverwerking

Hypnotherapie

Traumaverwerking

Wat is een trauma?

Traumaverwerking is nodig wanneer je een trauma hebt. Een trauma kan ontstaan als iemand een of meerdere schokkende gebeurtenissen meemaakt. Bijvoorbeeld een ernstig verkeersongeluk, brand, het overlijden van een belangrijk persoon, seksueel misbruik of geweld. Een trauma ontstaat doordat de gebeurtenis(sen) niet goed verwerkt worden, geen plekje kunnen krijgen. 

Kenmerken van een trauma

De kenmerken van een trauma zijn voor iedereen anders, waardoor het lastig kan zijn de oorzaak van klachten te herkennen. 

Je kan bijvoorbeeld last hebben van: 

Je kunt je ook onbegrepen en miskend voelen. Je ervaart misschien spanningsklachten, bent schrikachtig-, of juist teruggetrokken, door de gebeurtenis. Daarnaast kun je last hebben van isolement, relatieproblemen. Of je hebt problemen op het werk. Ook alcohol-/drugsmisbruik komen voor. 

Traumaverwerking

Een schokkende of levensbedreigende gebeurtenis kan diep ingrijpen in het leven. 

Het lukt niet iedereen om een trauma op eigen kracht te verwerken. Dan komt traumaverwerking met therapie in beeld.

We gaan terugkijken naar de gebeurtenis door middel van EMDR, EFT of Hypnotherapie. Het is belangrijk dat de blokkade en bijbehorende emoties worden weggehaald.

Na deze traumaverwerking, gaan we aan de slag met overtuigingen die je door deze gebeurtenis onbewust in je hoofd hebt gemaakt.

Kloppen deze wel? Of kunnen we ze vervangen voor iets anders. Er ontstaat ruimte of weer te kunnen ademen en vrij te leven.

Contact

Wil je eens praten over je trauma en kijken wat ik voor je kan betekenen bij de traumaverwerking? Bel of mail voor een gratis kennismakingsgesprek.  Stuur een e-mail via het contactformulier of bel me op 06-15218421.

Karin Hartevelt

Karin Hartevelt

Erkend door:

NBVH logo